Foredrag 17.2.2013: om Adolf Hoel på Litteraturhuset

Tid & sted: 17. februar, kl. 13 på Kafe Oslo på Litteraturhuset.

Jeg tegner og forteller om mannen, virket og ettermælet til denne unike mannen i norsk polarhistorie.

Fra innbydelsen:

Skjermbilde 2013-03-10 kl. 21.26.05Gjennom første del av 1900-tallet var Adolf Hoel en av de sterkeste pådriverne for å sikre Norges interesser i polarområdene. Han var også en av de viktigste aktørene som sikret Norge suverenitet over Svalbard, han var drivkraften bak okkupasjonen av Øst-Grønland i 1931, og han sikret Dronning Mauds land i Antarktis foran nesen på Hitlers hemmelige polarekspedisjon i 1939.
Hvem var Adolf Hoel? Hvordan kunne en som bidro til å styrke Norges interesser, bli totalt glemt av ettertiden? Hvilke konsekvenser fikk hans rolle under andre verdenskrig for ettermælet til Adolf Hoel? Frode Skarstein har skrevet historien om Adolf Hoels triumfer og fall: «– men så kom jo den 9. april i veien…» Adolf Hoel. Den glemte polarpioneren (2012).

Skjermbilde 2013-03-11 kl. 16.21.06

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s